Zwembadspelen in de Meppeler Courant!

augustus 6, 2016

Opblaasbare waterspelen veroveren de wereld

Meppel – In de productiehal van JB Inflatables werken medewerkers keihard aan een nieuw opblaasbaar obstakel voor het populaire televisieprogramma ‘Bommetje’.

Behalve de boarding van de glijschans (te zien in het nieuwe televisieseizoen), zijn ook de waterwielen, de glijbaan en het beruchte blobkussen ontworpen en gemaakt door het Meppeler bedrijf. Niet alleen op het land, maar nu ook op het water leven duizenden kinderen in binnen- en buitenland zich uit op de opblaasbare attracties van JB Inflatables. Voor de verkoop van waterspelen buiten Nederland en België, richtte JB Inflatables een apart, internationaal geörienteerd bedrijfsonderdeel ‘Aqua Mundo’ op.

Chloor

De innige samenwerking van Bad Hesselingen en JB Inflatables leidde twee jaar geleden tot de succesvolle bedrijfsuitbreiding. Directeur Dirk Bouma en Geert Kuipers van het Meppeler zwembad waren betrokken bij het ontwerp van een speelobject voor het nieuwe zwemonderwijs Swim2Play. Voor de zwemveiligheid werd het object uitgebreid getest en aangepast. Zodoende deed het Meppeler bedrijf op Oevers E een schat aan ervaring op met waterbestendige en opblaasbare speeltoestellen. Met die kennis op zak ontwerpt en produceert JB Inflatables tegenwoordig ook opblaasbare stormbanen, glijbanen en balspelen.

JB Inflatables levert de thermisch gelaste waterattracties, gemaakt van materiaal dat bestand is tegen chloor en vuil. Prima voor in een zwembad of in open water. ‘De attracties van Waterspelen Aqua Mundo duiken steeds vaker op in binnen en buitenlandse zwembaden en waterparken,’ vertelt Marc Alberts, bedrijfsleider van Aqua Mundo. ‘Alle attracties zijn gecertificeerd en door het Keurmerkinstituut en getest in onze thuisbasis Bad Hesselingen. Dat betekent dat er altijd een nieuwe attractie in het zwembad in Meppel ligt.’

Garage

Begon eigenaar John Bosscher als piepjonge ondernemer met de productie van springkussens in de garage van zijn schoonouders, inmiddels is JB Inflatables uitgegroeid tot de grootste Europese fabrikant van opblaasbare attracties, -podia en -reclameobjecten.

Twee jaar geleden werd een nieuwe hal naast de showroom en atelier gebouwd. Aanvankelijk was de ruimte bedoeld voor de constructies van de aanhangers met opblaasbare podium. Nu is de hal vooral in gebruik als opslagplaats. Onder de stellingen staan bijvoorbeeld honderdvijftig rolcontainers met waterstormbanen te wachten op transport naar een klant.